Je tuinkamer inrichten: tips en ideeën voor een gezellige sfeer in je tuinkamer


Je tuinkamer of serre is een fijne ruimte, vaak met glazen wanden waar je heerlijk kunt genieten van de tuin. Je bent direct verbonden met de tuin, zonder dat je buiten hoeft te zitten. Zo kun je ook tijdens koude dagen genieten van het buitenleven. Je tuinkamer is een verlengstuk van je huis en die zit vaak aan het huis vast, maar deze kan ook helemaal achterin de tuin staan. Wanneer je tuin er netjes bij ligt heb je een mooi uitzicht, maar ook de tuinkamer zelf moet wel leuk zijn ingericht. Je tuinkamer een make-over geven is een leuk en creatief taakje om mee aan de slag te gaan, maar waar moet je beginnen. Hier kun je inspiratie opdoen en lees je praktische tips, zodat het inrichten van je tuinkamer makkelijk wordt.

Inspiratie en ideeën om je tuinkamer sfeervol te maken

Om te beginnen is het belangrijk dat je een globaal idee hebt van welke stijl je wilt hanteren in je tuinkamer. Deze hoeft ook niet hetzelfde te zijn als de rest van je huis. Zo maak je van jouw tuinkamer een uniek plekje waar je helemaal tot rust komt.

Waar moet je beginnen?

Allereerst is het goed om te bedenken waarvoor je je tuinkamer wilt gaan gebruiken. Verschillende doeleinden leiden vaak tot verschillende sferen. Wil je het gebruiken als werkruimte? Dan zal deze er waarschijnlijk anders uitzien dan wanneer je er wilt kunnen ontspannen. Daarnaast is het handig om na te gaan wat voor sfeer je wilt hebben in je tuinkamer. Het maken van een moodboard geeft vaak veel inspiratie voor je inrichting. Begin hierbij met de basis. Kies dus eerst de grootste meubels uit, zoals je tafel en stoelen, maar ook de vloer, deuren en wand. Zonwering is ook iets om over na te denken. Een beetje schaduw is namelijk ook fijn wanneer het erg warm is. Met zonwering bepaal je altijd de hoeveelheid licht in je tuinkamer.

Populaire stijlen voor een moderne tuinkamer

Scandinavisch

Dit is een populaire stijl die bekend is door zijn neutrale kleuren en lichte ruimtes. In een Scandinavische tuinkamer zie je veel wit en licht hout terug. Wit met hout combineren is sowieso een goed idee en deze stijl is daar een goed voorbeeld van.

Industrieel

Een industriële look is er een die je steeds meer voorbij ziet komen. Het geeft een stoere look aan je ruimte. Vaak zie je dat materialen zoals metaal, beton en donker hout in deze stijl veel terugkomen. Voeg industriële verlichting en ruwe, onafgewerkte elementen toe voor een robuuste uitstraling. Mangohouten meubelen passen ook perfect in een industriële tuinkamer.

Klassiek

Als je van een tijdloze en elegante look houdt, is de klassieke stijl iets voor jou. Gebruik rijke stoffen, antieke meubels en verfijnde accessoires om een luxe en verfijnde sfeer te creëren.

Praktische tips voor het inrichten van een kleine tuinkamer

Ook wanneer je een kleine tuinkamer hebt, is het belangrijk dat deze leuk is ingericht. Dit kan ooit uitdagend zijn, want een kleine tuinkamer biedt weinig ruimte. Een loungeset met grote loungemeubelen is dus vaak niet mogelijk en accessoires maken het al gauw overvol. Toch maak je met een paar praktische tips je kleine tuinkamer inrichten gemakkelijk.

Ruimtebesparende meubels

Door meubels te kiezen die multifunctioneel zijn, bespaar je ruimte. Kies daarom voor een loungebank met opbergruimte, zodat je geen grote kast meer nodig hebt. Ook kunnen opklapbare meubels een oplossing bieden. Deze kun je gemakkelijk opbergen wanneer je ze niet meer nodig hebt.

Lichtinval en kleur gebruiken om ruimte te creëren

Lichtinval en kleur kunnen een groot verschil maken. Vaak is de tuinkamer al een ruimte waar de zon schijnt. Lichte kleuren op de muren kunnen helpen om je ruimte groter te laten lijken. Daarnaast is het strategisch plaatsen van spiegels ook een oplossing. Deze reflecteren licht en hiermee creëer je de illusie dat de ruimte groter is. Veel licht creëert extra warmte en is bovendien goed voor de planten, die ook onmisbaar zijn in je tuinkamer.

Zelf aan de slag met je tuinkamer inrichten

Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan en kun je zelf beginnen met je tuinkamer inrichten. Met een mooie tuinset of salontafel van Wiegers XL tover jij je tuinkamer om naar een ruimte waar je helemaal tot rust komt en kunt genieten van een prachtig uitzicht. Met ons grote assortiment maakt Wiegers XL het inrichten van je tuinkamer gemakkelijk.