Wat is het beste hout voor tuinmeubelen?


Houten tuinmeubelen zijn, net zoals aluminium tuinmeubelen, enorm populair. En dat is niet gek, tuinmeubelen van hout passen goed in verschillende tuinen en hebben een natuurlijke uitstraling. Maar als je kiest voor hout voor tuinmeubelen, welk hout is dan het meest geschikt voor tuinmeubelen? We hebben het voor je op een rijtje gezet zodat je kiest voor een meubel van de beste houtsoort.

 

Tuinbank teak 130 cm

 

Welke houtsoorten zijn geschikt voor buiten?

Hout heeft een mooie uitstraling, maar er zijn zoveel verschillende houtsoorten. Dus welke houtsoort is geschikt voor tuinmeubels die buiten gebruikt worden? Hardhout is een relatief dure houtsoort, maar wel de meest geschikte houtsoort voor buiten omdat dit type hout beter bestand is tegen vocht en verschillende weersinvloeden dan andere houtsoorten. Daarom gaan tuinmeubelen van hardhout lang mee. In de categorie hardhout kennen we verschillende houtsoorten zoals teak, eiken en acacia. Maar welk hout is geschikt voor buiten?

Teakhout: een duurzame houtsoort voor buiten

Teak is in onze ogen het beste hout voor tuinmeubelen die je regelmatig gebruikt. Deze houtsoort, die onder hardhout valt, is beter bestand tegen de Nederlandse jaargetijden en onze weersinvloeden dan andere houtsoorten zoals steigerhout of vurenhout. Naast teak is eikenhout een goede houtsoort voor buiten, maar meubelen van eikenhout zijn weer gevoeliger voor vlekken en verkleuring dan wanneer teak wordt gebruikt. Acacia is ook hardhout en ook bestand tegen vocht, maar dit is dan weer een rodere houtsoort, daar is niet iedereen naar op zoek. Meranti hout is ook hardhout met een unieke kleur waar je maar net van moet houden. Dat maakt teak voor ons het beste hout voor tuinmeubels. Teakhout is sterk hardhout in een neutrale kleur en meubelen van teak kun je prima jarenlang buiten laten staan. Als je kiest voor teakhouten tuinmeubelen is de kans op krimping/werking heel klein. Het hout is duurzaam en bestand tegen chemicaliën. Dat maakt teak een van de beste houtsoorten voor langdurig buitengebruik.

Goed onderhoud voor een lange levensduur van je houten tuinmeubels

Omdat het een natuurproduct is, is het verstandig de meubelen jaarlijks te onderhouden om te voorkomen dat het hout vergrijst of onnodig snel verslijt. Lees onze tips voor het onderhouden en schoonmaken van teakhouten tuinmeubelen zodat je er jarenlang plezier van hebt.

Gecertificeerd teakhout

Teakhout vindt zijn oorsprong in Indonesië. Om ontbossing in Indonesië tegen te gaan, moet je als bedrijf gecertificeerd zijn om teakhout te mogen importeren. Wist je dat Wiegers XL gecertificeerd is én meerdere fabrieken in Indonesië heeft? Wij hebben talloze tuinmeubelen die vervaardigd worden uit teakhout, zoals tuintafels, ligbedden, loungesets, tuinbanken en tuinstoelen. Zo zijn er altijd tuinmeubelen van teakhout die passen bij jouw tuin en wensen.

 

tuintafel-tuintafels-tuinmeubelen-tuinmeubels-tuinset-buitentafel-graniet-granietentafel-teakhout-hout-teak hout

 

Welk hout kies je voor de tuin?

Bij het kopen van houten tuinmeubelen is duurzaamheid en weerbestendigheid van cruciaal belang voor een lange levensduur. Teakhout steekt boven andere houtsoorten omdat het uitstekend bestand is tegen vocht en weersinvloeden, waardoor het de beste keuze is voor tuinmeubelen. Door te kiezen voor gecertificeerd teakhout, zoals aangeboden door Wiegers XL, ben je verzekerd van kwaliteit en duurzaamheid. Met de juiste zorg kunnen teakhouten tuinmeubelen lang meegaan en een mooie toevoeging vormen in elke tuin of terras.